Häät tulossa!

Mistä ja milloin aloittaa?

Häiden suunnittelu vaatii aikaa ja vaivaa, mikä saattaa aiheuttaa melkoisia tunteita morsiusparin pään sisällä. Riippumatta ihmisestä ja hänen luonteestaan, uskon häiden suunnittelun olevan helpompaa, mitä aikaisemmin kaiken aloittaa (ainakin omasta mielestäni). Toki isojen juhlien järjestäminen ei ole kaikista ihmisistä kivaa, miten aikaisin aloittaisikaan suunnittelun. Onneksi sitä varten on olemassa ammattilaisia, jotka hahmotellevat sinulle ja kumppanillesi juuri teidän näköisenne häät ja näin vältytte häästressiltä!

Me kihlauduimme 18.7.2018 ja päätimme samalla viikolla hääpäivän. Mieheni halusi mahdollisimman nopeasti naimisiin ja minä taas ajattelin ”joskus viiden vuoden päästä”. Niinpä katsoimme kalenterista, minä vuonna on seuraava 18.7. lauantai ja päivä näytti olevan vuonna 2020, jonka sitten päätimme valita meidän päiväksemme.

Eli mielestäni päivä on luonnollisesti ensimmäinen päätös, jonka pohjalle on helppo lähteä kokoamaan häitä. Itse järjestelmällisenä hääintoilijana aloitin heti häiden suunnittelun, koska mielestäni 2 vuotta ei ole liian aikaista. Päinvastoin, tällöin mieleni pysyy rauhallisena ja minulla on runsaasti aikaa harkita mieheni kanssa, minkä palvelun valitsemme.

Jos haluaa yhtään pysyä kärryillä häiden rahavirrasta, on järkevää pohtia häiden vierasmäärää sekä budjettia, minkälaiset häät te haluatte? Säästämisen voi aloittaa heti päivämäärän päättämisen jälkeen.

Seuraava iso askel oli juhlatila. Häitämme juhlitaan Turussa ja minulla oli tietyt vaatimukset juhlatilan suhteen, joita voin avata toisessa blogipostauksessa lisää. Yritimme löytää budjettiimme ja tarpeisiimme sopivan tilan. Omasta mielestäni juhlatila on ollut ainoa asia, joka on nostanut hikikarpalot otsalle häiden suunnittelun suhteen.

Yksi isoin päätös oli pitopalvelu, joka tulee siksi vasta juhlatilan jälkeen, koska sinun on tiedettävä etukäteen, onko juhlatilassasi esimerkiksi kylmätilat ja keittiötilat pitopalvelulle.

Tämän jälkeen valitsimme valokuvaajan, DJ:n ja kirkon.

Nämä ovat mielestäni häiden isoimmat ja tärkeimmät osiot, jotka ovat tärkeää varata ja miettiä ajoissa, sillä parhaat viedään käsistä! Näiden jälkeen on hyvä hengähtää ja pitää ehkä jopa pieni tauko häiden suunnittelusta, jotta voit rentoutuneena jatkaa seuraaviin tehtäviin.

VINKKI: Älkää kuunnelko muiden negatiivisia kommentteja muka liian aikaisesta häiden suunnittelusta. Ideoikaa ja suunnitelkaa silloin, kun saatte inspiraation ja hääfiiliksen päälle! Hääsuunnittelu on ihanaa!

Haluaisin vielä kuulla, koska ja miten te olette aloittaneet häiden suunnittelun?

-Sini

Julkaissut siniilonen

Olen 24-vuotias, tuleva vaimo vuosimallia 2021 ja ammatiltani olen terveydenhoitaja. Rakastan urheilua, matkustelua ja häitä! Olen helposti innostuva persoona ja pidän itseni haastamisesta. Nautin uusista kokemuksista, mutta paras paikka maailmassa on mieheni kainalossa. Heikkouksiini kuuluvat viini ja suklaa.

2 vastausta artikkeliin “Häät tulossa!

 1. Menimme kihloihin 11.7.2019 ja häät ovat tasan vuoden päästä 11.7.2020. Kiirehän tässä saattaa tulla, mutta minusta on ihanaa päästä suunnittelemaan juhlia niin, ettei tarvitse odottaa ikuisuutta, ennen kuin itse pääpäivä on edessä.

  Tykkää

  1. Moi, kiitos viestistä! Totta tuokin!😊
   Tässä kahden vuoden aikana olen kyllä monta kertaa ajatellut, että hääpäivään on vielä todella pitkä aika! Toisaalta itselleni sopii paremmin tämä tyyli, sillä stressitasot ei pääse nousemaan😁 ihania suunnitteluhetkiä sinulle!💕

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: