DIY Paikkakortit

Häihin on enää 8 kuukautta! Teemme häihin jonkin verran itse koristeita, joten nyt on aika ryhtyä aloittamaan DIY aiheisia hääaskarteluja. Lokakuussa vietetyssä hääblogipäivässä Havu ja Helmi antoivat meille omat siveltimet ja akryylivärit kotiin päivän päätteeksi. Päätin jatkaa heidän innoittamana maalaamista ja sainkin ajatuksen itse tehdyistä paikkakorteista. Katsoin inspiraatiokuvia Pinterestistä ja valitsin itselleni helpoimman mahdollisen tavan toteuttaa tällaisen ison projektin. En ole mikään ammattilainen, mutta alla olevilla ohjeilla saat aikaan tämännäköisen tuotoksen.

Tarvitset vain:

– Viivoittimen ja lyijykynän
– Akryyliväriä
– Siveltimen
– Vesiväripaperia (itselläni on käytössä 290g)
– Vettä
– Huopakynä

1. Mittaa viivoittimella vesiväripaperi sopivan kokoisiksi paloiksi ja tee viivoittimella ja lyijykynällä himmeät ääriviivat paperin toiselle puolelle. (Omat mitat ovat noin 6,5cm x 3,5cm, jolloin saa yhdestä A4 paperista 24 palaa)

2. Käännä paperi. Kastele vesiväripaperi viivattomalta puolelta kauttaaltaan siveltimellä tai sormilla.

3. Ota siveltimeen runsaasti haluamaasi väriä.

4. Laita väriä paperin toiseen reunaan, jotta väri leviää haalenevasti paperin puoliväliä kohti. Itse kosketin kevyesti siveltimen kärjellä paperin pintaa.


5. Lisää väriä oman mielen mukaan

6. Anna paperin kuivua.

7. Leikkaa palaset saksilla tai paperileikkurilla ääriviivoja pitkin.

8. Kirjoita nimet ensin himmeästi lyijykynällä ja vahdista lopuksi huopakynällä tms.

9. Käytä sellaisenaan tai aseta paikkakortti esim. viinipullon korkkiin.

Pidän vielä toistaiseksi yllätyksenä, kuinka aion itse viimeistellä paikkakortit.

Tämähän on melko aikaa vievää, mutta hauskaa! Mikäli koet, että sinulla ei ole aikaa askarella itse tai jos olet kovin kriittinen lopputuloksesta, voit vain suoraan tilata virheettömät tuotteet esimerkiksi Havulta ja Helmeltä.

Kaikkien vieraiden nimiä ei ole vielä järkevää kirjoittaa, kun emme tiedä moniko pääsee paikalle, mutta maalaan ja leikkaan palasia riittävän määrän etukäteen, jolloin minun ei tarvitse kiirehtiä näiden tekemisessä.

Ps. Itse aloin askartelemaan näitä niin innokkaasti, että tajusin vasta ensimmäisen erän jälkeen, että haluaisin häiden paperituotteiden olevan yhteneväiset ja noudattavan samaa teemaa, joten askartelutyöstä saattaa tulla vaativampi kuin osasin ajatella. Eli mieti lopputulosta ennen kuin aloitat isoa projektia.

-Sini

Julkaissut siniilonen

Olen 24-vuotias, tuleva vaimo vuosimallia 2021 ja ammatiltani olen terveydenhoitaja. Rakastan urheilua, matkustelua ja häitä! Olen helposti innostuva persoona ja pidän itseni haastamisesta. Nautin uusista kokemuksista, mutta paras paikka maailmassa on mieheni kainalossa. Heikkouksiini kuuluvat viini ja suklaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: