Hääkuvat ennen vai jälkeen vihkimisen?

Uskon lähes kaikkien kuulleen hääperinteestä, jossa kehotetaan hääparia hääpäivänä olemaan erossa toisistaan aina vihkimistilaisuuteen asti, sillä jos morsiuspari näkee toisensa ennen kirkkoa, tämä tuo huonoa onnea.

Mielestäni kyseinen perinne on erittäin romanttinen ja tuo varmasti perhosia vatsaan! Koen tämän kuitenkin sellaiseksi aiheeksi, jossa on järkevää valokuvauksen vuoksi hieman poiketa. Aluksi olin sitä mieltä, että hääpäivänä on tärkeää nähdä vasta kirkossa, mutta aikataulun kannalta suosimme kuvien ottamista ennen vihkitilaisuutta.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Mielestäni molemmissa tavoissa on hyvät ja huonot puolet, jotka on jokaisen hääparin syytä ottaa huomioon.

  1. Vieraan näkökulmasta saattaa olla ajoittain pitkästyttävää odottaa hääparia juhlatilassa sillä aikaa, kun hääpari on itse valokuvauksessa. Hääkuvaukseen täytyy varata vähintään tunti aikaa.
  2. Jos valokuvaus vihkimisen jälkeen on hääparille tärkeä asia, voi tilanteen korjata esimerkiksi cocktail hourilla tai pienellä täyteohjelmalla, joka keventää myös juhlan tunnelmaa.
  3. Monet hääparit ovat sanoneet, että hääpäivä menee aivan liian nopeasti, joten haluamme olla myös itse osallisena jokaisena hetkenä, kun vieraat ovat paikalla, jonka vuoksi plussa kuville ennen vihkimistä.
  4. Jos kuvat otetaan ennen vihkimistä, olemme juuri olleet laittautumassa ja viimeisen päälle pyntättynä valmiina valokuvaukseen, eikä vihkimisen aikana mahdolliset hikikarpalot ja kyyneleet eivät ole päässeet pilaamaan viimeisteltyä ulkonäköämme (Tietenkin meikin saa aina korjattua!)
  5. Toisaalta olisi ihana saada potrettikuvat aidosta tilanteessa, jossa olemme todella jo naimisissa.
  6. Monet ovat sanoneet, että stressi lievittyy, kun saa nähdä kumppaninsa ennen vihkitilaisuutta valokuvauksessa, jolloin vihkitilaisuuden kuvat ovat myös mahdollisesti rennompia.
  7. Toisaalta olen myös kuullut, että valokuvaus ennen vihkimistä saattaa myös olla erittäin kankeaa juuri tuon jännityksen vuoksi, joka saattaa kuvissa myöhemmin välittyä. Vihkimisen jälkeen hääpari on mahdollisesti paljon vapautuneempi valokuvauksen aikana.

Kumpaan itse olette päätyneet? Kuvat ennen vihkimistä vai vihkimisen jälkeen?

-Sini

Julkaissut siniilonen

Olen 24-vuotias, tuleva vaimo vuosimallia 2021 ja ammatiltani olen terveydenhoitaja. Rakastan urheilua, matkustelua ja häitä! Olen helposti innostuva persoona ja pidän itseni haastamisesta. Nautin uusista kokemuksista, mutta paras paikka maailmassa on mieheni kainalossa. Heikkouksiini kuuluvat viini ja suklaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: